“Als ik denk dat iets niet lekker loopt, is er werk aan de winkel!”

Ze is HR-manager, coach, vertrouwenspersoon en kwaliteitsmanager tegelijk. Bijna elke dag is Annet Meijerink, onze praktijkmanager, wel even op de werkvloer te vinden. “De ene keer kom ik voor een (functionerings)gesprek, een overleg met Hans, Anke of een van de andere tandartsen, de andere keer tref ik b.v. de voorbereidingen voor een ISO-certificering. Mijn taak is o.a. dat alles goed loopt binnen de praktijk en dat doe ik zowel vanuit mijn werkkamer, op de bovenste verdieping, als vanuit huis. Die vrijheid bevalt me goed. Omdat ik vaak op de achtergrond werk, is het wel leuk om vandaag een keer ‘in the picture’ te staan.”

Vertrouwd
Annet kent de praktijk door en door. “Destijds ben ik begonnen als tandartsassistente bij de vader van Hans, Ben Brummelhuis. Na 9 jaar ben ik gestopt vanwege het moederschap. Tijdens deze tijd heb ik mij tevens gestort op het organiseren en uitwerken van culturele evenementen. Toen Hans mij na het overlijden van zijn vader (ongeveer 15 jaar later) belde om terug te komen, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben begonnen met baliewerk en kreeg steeds meer organiserende taken. Uiteindelijk ben ik omgeschoold tot praktijkmanager en vind daar veel voldoening in. De praktijk is gegroeid van 5 naar 28 medewerkers. Het is boeiend om dit proces mee te maken. Ik zie nu zelfs mensen bij ons binnenkomen die ik destijds zelf in de stoel heb gehad toen het nog kinderen waren!”

Mensenkennis
De praktijk is groot, maar er heerst rust en een goede sfeer. Daar voelt Annet zich verantwoordelijk voor. “Ik ben zeer betrokken bij het personeel, maar ook bij het tandartsenteam. Zo zorg ik dat iedereen zich op zijn plek voelt, dat de werkomstandigheden goed geregeld zijn en dat problemen op tijd worden besproken. Ik heb in de loop der jaren veel mensenkennis opgedaan en dat helpt mij in het vermijden van conflicten op de werkvloer. Als ik denk dat iets niet lekker loopt, is er werk aan de winkel. Zo lang de sfeer goed is, halen we het beste uit onze teamprestatie. Er is bij ons weinig verloop, dus daar ben ik best trots op!”

Leiding geven
Niet alleen binnen onze praktijk, maar ook bij haar eigen muziektheaterbureau Mélange (vanaf 2001) dat ze samen met Geert Christenhusz runt, neemt Annet graag de leiding bij de organisatie, presentatie en het coachen van jonge talenten in hun muzikale ontwikkeling en die begeleidt ze naar het podium. Pas als alles op rolletjes loopt en iedereen blij is, ben ik tevreden….”

CategoryIn the picture

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck