“Hij zou ontzettend trots op ons zijn!”  – Blog Hans Brummelhuis

Op 23 juli 1995 overleed onverwacht de vader van tandarts Hans: Ben Brummelhuis. Op 56-jarige leeftijd kreeg hij een hartaanval terwijl hij aan het tennissen was. Tot ieders grote verdriet, want hij voelde zich nog jong en vitaal. In die zomer stond Tandartspraktijk Brummelhuis, die sinds 1965 door hem werd gerund, even op z’n kop. Maar naast verdriet was er ook hoop. Zijn zoon Hans en zijn vriendin Joyce waren in 1994 immers afgestudeerd als tandarts aan het ACTA in Amsterdam. Hans vertelt…

Snel schakelen

“Toen mijn vader overleed woonden Joyce en ik nog in Amsterdam. Beiden waren we werkzaam als freelance tandarts. Overname van een tandartspraktijk was wel eens ter sprake gekomen, maar er was nog niks concreets. Ik was 25, Joyce 23 en we stonden ineens voor een belangrijke keuze: de praktijk van mijn vader overnemen of niet? We waren nog jong maar de keuze was snel gemaakt. Binnen no-time hadden we onze baan opgezegd en verhuisden we naar Oldenzaal. Er kwam veel op ons af in korte tijd: het verwerken van het verlies van een dierbare, de omschakeling van het Westen naar het Oosten des lands en de acute verandering in onze loopbaan. Ondanks dat was in november 1995 de overname van Tandartspraktijk Brummelhuis een feit.”

Niet makkelijk

“Het was niet altijd makkelijk in het begin. We hadden nog maar weinig praktijkervaring en moesten soms belangrijke beslissingen nemen. Niet alleen over tandheelkundige behandelingen maar ook over allerlei zaken die komen kijken bij het runnen van een praktijk. Dat ik mijn vader toen niet om advies kon vragen viel me wel zwaar. Vooral in het begin heb je bevestiging nodig. Mijn vader had een goedlopende praktijk en dat wil je uiteraard voortzetten. Door mijn gevoel te volgen en te luisteren naar de mensen om ons heen waren we in staat de praktijk staande te houden.”

Hulp van alle kanten

“Gelukkig kregen we hulp van alle kanten. Mijn moeder, die al een tijdje niet meer werkzaam was in de praktijk, begon weer als baliemedewerkster. Zij ondersteunde ons met administratieve taken. Net als Annet Meijerink, die al 17 jaar bij mijn vader had gewerkt als tandartsassistente. We sloten ons aan bij de Tandartsenkring Oldenzaal, waar we in contact kwamen met behulpzame collega-tandartsen. Zij stonden altijd voor ons klaar met goed advies bij problemen waar we in de praktijk tegenaan liepen.”

Trots

“In de afgelopen 21 jaar is onze praktijk voortdurend in ontwikkeling geweest. Het praktijkpand van mijn ouders werd te klein en daarom zijn we in 2001 verhuisd naar onze huidige locatie. Tandartspraktijk Brummelhuis bestaat inmiddels uit 27 medewerkers en we groeien nog steeds. We zijn met de tijd meegegaan en dat heeft ons goed gedaan.

Als hij zou kunnen zien wat we van zijn praktijk hebben gemaakt, dan zou hij ontzettend trots op ons zijn!”

 

CategoryBlog

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck