“Het is altijd lente in de ogen van deze tandartsassistente”

Ze houdt van gezelligheid en vindt haar beroep verre van saai. Barbara Lammerink, die al 4 jaar tandartsassistente is in onze praktijk, zit helemaal op haar plek. “Ik doe dit vak al ruim 20 jaar en het verveelt nog steeds niet. De ene keer heb ik een eigenwijze puber op beugelcontrole, de andere keer lucht iemand zijn hart bij mij na een heftige gebeurtenis. Mijn dag zit vol verrassingen. Soms zie ik iemand bang of chagrijnig binnenkomen en opgewekt weer naar huis gaan. Dan is mijn dag weer helemaal goed!” Barbara vertelt:

Humor werkt positief

“Binnen het team van tandartsassistentes ben ik één van de vijf vaste orthodontie assistentes van tandarts Joyce. Als je een beugel draagt dan moet je elke maand terugkomen voor controle. Dat betekent dat ik regelmatig een puber in de stoel heb. Hem of haar motiveren om vaker te poetsen en 2x per dag de elastiekjes aan de beugel zelf te vervangen? Dat valt niet mee. Dan zet ik voor de grap mijn grote spatbril op en maak ik een grap over de etensresten die in het rond vliegen als ik de beugel ga reinigen…. Met een beetje humor en positiviteit probeer ik dan tot hen door te dringen…”

Tijd en aandacht

“Het fijne van deze praktijk is dat er genoeg ruimte is om patiënten de tijd en aandacht te geven die ze verdienen. Als een afspraak iets uitloopt of iemand zijn hart bij me lucht, dan is dat geen enkel probleem. We rouleren altijd met meerdere assistentes, dus de eerstvolgende patiënt hoeft nooit lang te wachten. Ik vind het leuk om de mensen op hun gemak te stellen en een luisterend oor te bieden. Dat zorgzame zit gewoon in mij.

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Toch adviseren we hen om elk half jaar op controle te komen. Zo kunnen we tandproblemen in een vroeg stadium ontdekken en behandelen en dat scheelt een hoop ellende. Hoe langer je de afspraak uitstelt, des te groter de angst voor de tandarts wordt. Kinderen vanaf 2 jaar zijn al van harte welkom. Alle reguliere tandartsbehandelingen, behalve orthodontie, zijn sowieso tot 18 jaar helemaal gratis!”

Fleurige behandelkamer

“Wist je trouwens dat ik een favoriete behandelkamer heb? Dat is de achterste kamer op de begane grond. De fleurige bloemenwand stemt mij vrolijk. In deze kamer is het altijd lente in de ogen van de tandartsassistente, haha!”

CategoryIn the picture

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck