< Vorige pagina

Een beugel die bijna onzichtbaar is? Het bestaat!

Wist je dat er tegenwoordig beugels bestaan die bijna onzichtbaar zijn? De Invisalign beugel, zoals die genoemd wordt, draag je als een hockeybitje in je mond. Het is echter gemaakt van zo’n dun laagje plastic dat je het bijna niet ziet. Onze tandartsen Hans en Anke hebben hem ook een tijd gedragen en de patiënten waren versteld van het feit dat zij hem in hadden. Ze hadden het echt niet gezien.

Buiten het voordeel dat deze beugel bijna onzichtbaar is, zit hij ook comfortabel en is hij uitneembaar. Ideaal om je mondhygiëne op peil te houden of een keer uit te doen als je een feestje hebt. Bovendien ontstaan er door deze beugel ook geen irritaties aan het tandvlees, iets dat je bij de gewone slotjesbeugel vaak wel ziet gebeuren. Het mooie is ook dat we vooraf door middel van 3-D beelden precies kunnen laten zien wat het resultaat wordt!

Eigenlijk heeft de Invisalign beugel alleen maar voordelen. Ik adviseer hem regelmatig bij volwassenen, met name bij degene die in hun functie veel in het openbaar moeten spreken. Het blijft toch een langdurig proces voordat je een mooi resultaat hebt bereikt. Normaal gesproken duurt dat gemiddeld zo’n 1,5 jaar. Een Invisalign beugel versnelt dit proces aanzienlijk.

Het enige nadeel is dat er een kostenplaatje aan hangt. De prijs van een onzichtbare beugel ligt zo’n 50% hoger dan een gewone slotjesbeugel. Bij sommige aanvullende tandartsverzekeringen wordt een deel hiervan vergoed.
Vraag daarom altijd even bij je zorgverzekeraar na hoe dat bij jou zit.Bleken2

Wil je meer weten over deze bijzondere beugel, de behandelmethode of de kosten?

Kijk op www.invisalign.nl of bel ons voor meer informatie of een afspraak!

Joyce Brummelhuistandarts

CategoryBlog

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck