< Vorige pagina

“Het is goed dat de KNHB vanaf 1 augustus 2015 hockeybitjes verplicht”
– Hans Brummelhuis

Als hockeycoach van een jeugdteam ben ik regelmatig bij Bully in Oldenzaal te vinden. Hier heb ik zelf ook altijd gespeeld dus ik heb er ondertussen aardig wat tijd doorgebracht. Wat mij laatst opviel is dat er bij de senioren meer spelers zijn zonder hockeybitje dan mét. Terwijl bij de junioren bijna iedereen een hockeybitje draagt. Daarom vind ik het goed dat de KNHB vanaf 1 augustus 2015 alle hockeyspelers verplicht om een hockeybitje te dragen. De gevolgen van een bal of stick tegen je gebit zijn soms namelijk niet te overzien.

Investeren loont

Enkele keren per jaar zie ik in onze praktijk de gevolgen van zo’n ‘ongelukje’ op het hockeyveld. Als ik daardoor 2 voortanden moet vervangen door kronen, is de gedupeerde al snel honderden euro’s armer. Zonde. Niet alleen omdat je je eigen tanden kwijt bent, maar ook voor je portemonnee. Een hockeybitje verdient zich dan ook snel genoeg terug.

Bitje op maat

Nu zijn er natuurlijk diverse soorten hockeybitjes te koop. Ga een sportzaak binnen en kom voor een paar euro met een standaard exemplaar naar buiten. Voor iedereen die zuinig is op zijn tanden en regelmatig hockeyt, zou ik zo’n exemplaar echter niet adviseren. De pasvorm en het draagcomfort laten namelijk te wensen over. Een bitje op maat is een betere keuze. Het materiaal is sterker, het zit als gegoten en de absorptie van een klap op je gebit is vele malen groter. Bovendien gaat deze 2 tot 3 jaar mee en het leuke is: het is in meerdere kleuren te bestellen!

Like, deel & win!

Speciaal voor aanvang van het nieuwe hockeyseizoen, geeft Tandartspraktijk Brummelhuis 3 op maat gemaakte gebitsbeschermers weg.  Like dit bericht op onze Facebookpagina, geef in een reactie onder dit bericht aan welke kleur bitje jij zou willen en deel het met je Facebookvrienden.

Voor deze actie hoef je geen patiënt te zijn van onze praktijk. Niet alleen hockeyers maar ook boxers, waterpolo- of rugbyspelers mogen meedoen uiteraard. De winnaar wordt op 31 augustus 2015 via onze Facebookpagina bekend gemaakt!

Wil je meer weten over ‘bitjes op maat’ of wil je er een laten maken? Neem contact met ons op!

CategoryBlog

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck