< Vorige pagina

Osman Esen, mondzorgkundige, is naast (tandarts) Hans Brummelhuis de enige man in onze praktijk. Hoe beleeft hij zijn werkdag tussen zo veel vrouwen? Wat vindt hij het leukste aan zijn vak en aan het werken in deze praktijk? Vandaag zetten we hem ‘in the picture’!

Goede sfeer
Osman werkt sinds augustus 2014 in onze praktijk. Iedere dinsdag en donderdag is hij aanwezig. Hij heeft een vlotte babbel maar valt soms stil tussen al zijn vrouwelijke collega’s. “In de pauze gaan de gesprekken voornamelijk over vrouwendingen. Logisch. Dan vergeten ze soms dat ik er ook bij zit. Geen probleem, ik vind het wel gezellig eigenlijk. Ik ben het wel gewend, want tijdens mijn HBO-studie Mondzorgkunde waren de mannen ook al in de minderheid. De sfeer is goed en daar gaat het om. En tussen de behandelingen door trap ik met Hans een geintje of houden we de dames voor de gek!”

Uitdaging & afwisseling
Een man als mondzorgkundige; dat zie je niet zo vaak. “Patiënten moeten soms even aan het idee wennen. Ze denken dan: oh jee, als het maar niet te hardhandig gaat. Hen op hun gemak stellen en vertrouwen geven, dat is de leukste uitdaging in mijn werk!”
Voor iedere patiënt geldt een andere aanpak om tand- of tandvleesproblemen op te lossen. Dat maakt het werk als mondzorgkundige erg afwisselend. “Ik hoor vaak: zo lang ik er geen last van heb, heb ik geen mondzorg nodig. Bijvoorbeeld wanneer iemand bloedend tandvlees heeft. Als je er mee door blijft lopen, kunnen de gevolgen echter groter zijn dan je denkt. Door op tijd te beginnen met gebitsreiniging of tandvleesbehandeling kunnen we gelukkig een hoop ellende voorkomen.”

Fijne werkomgeving
“Ik heb het erg naar mijn zin in deze praktijk. Het is een fijne werkomgeving. Moderne behandelkamers, de nieuwste apparatuur; alles is goed voor elkaar. We mogen de tijd nemen voor onze patiënten en dit wordt zeer gewaardeerd. Dat ik één van de weinige mannen ben in dit vak? Daar heb ik helemaal geen problemen mee!”

Zijn mannetje staan
Niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend moet Osman zijn mannetje staan. Hij is namelijk scheidsrechter bij voetbalwedstrijden (hoofdklasse) op landelijk niveau. “Een echte mannenwereld en dat maakt de afwisseling zo leuk!”

CategoryIn the picture

© Copyright Tandartspraktijk Brummelhuis | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    Vindingrijck